Heeft u medische zorg nodig en u bent afhankelijk van een taxi? Wij rijden u veilig, comfortabel en op tijd naar diverse zorg-instellingen in Utrecht en omgeving. TCU zet speciaal aangepaste rolstoeltaxi in voor uw zorg-vervoer.  Wij werken vaak met volgende zorg-instellingen: UMC-Utrecht, Antonius ziekenhuis Nieuwegein, Diak Utrecht, Diak Zeist, xpert clinic Zeist, Antonius ziekenhuis Utrecht, leidsche rijn ziekenhuis, Revalidatiecentrum Hoogstraat en Revalidatie Parkgraaf,

HET BESTE ZIEKENHUIS VAN UTRECHT

Van de vijf ziekenhuizen in de provincie Utrecht, scoort Meander Medisch Centrum (MMC) in Amersfoort het hoogst.

Daarnaast een eervolle vermelding voor het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC): dit topklinische ziekenhuis scoort de eerste plaats in de landelijke ranglijst van Academische ziekenhuizen. Ook het Wilhelmina Kinderziekenhuis maakt hier deel van uit.

Beste UMC’s van Nederland

Bekijk de score van alle ziekenhuizen in Nederland

Nederland kent acht Universitaire Medisch Centra (UMC’s). Dit zijn ziekenhuizen die verbonden zijn aan universiteiten en waar zorg van het hoogste niveau wordt uitgevoerd. De academische ziekenhuizen scoren in alle ziekenhuisonderzoeken beduidend lager dan de reguliere ziekenhuizen. Hier is een logische verklaring voor. Academische ziekenhuizen verrichten meer complexe zorg en behandelen patiënten die in andere ziekenhuizen niet verder geholpen kunnen worden. Hierdoor is het risico op complicaties hoger en hebben de academische ziekenhuizen hogere sterftecijfers. Dit zorgt voor een mindere waardering en een lagere notering in de ranglijst. Academische ziekenhuizen kunnen dus niet goed vergeleken worden met niet-academische ziekenhuizen

In de onderzoeken van Elsevier en het Algemeen Dagblad zijn de academische ziekenhuizen wel onderzocht, maar vind je ze niet terug in de ranglijst. Wegwijs koos ervoor de academische ziekenhuizen wel terug te laten komen in de algemene ranglijst, maar plaatst hier wel een kanttekening bij. Daarnaast bieden we lezers ook een ranglijst met daarop enkel de academische ziekenhuizen.

Academische Ziekenhuizen Top 8 (1)

Het UMC Utrecht scoort het beste van de academische ziekenhuizen. In de algemene ranglijst vinden we dit ziekenhuis op de 59e plek.

Enkele specialistische klinieken zijn niet opgenomen in het onderzoek van Wegwijs. Dit omdat er over de betreffende ziekenhuizen of klinieken niet voldoende (betrouwbare) data beschikbaar was, waardoor zij automatisch op een, mogelijk onterechte, lagere eindscore uit zouden komen. Het gaat hierbij onder andere om het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (Amsterdam), de Sint Maartenskliniek (Nijmegen/Woerden), Ziekenhuisgroep Twente (Almelo / Hengelo) en het Oogziekenhuis (Rotterdam).

Wij halen u op met onze luxe taxi en brengen u naar uw bestemming. In onze comfortabele taxi’s of taxibusjes kunt contant betalen maar ook met pin of met iDeal. Wij bieden diverse vervoersvormen op maat aan en ook onze service is altijd op maat.